Лозівські квартальні поскаржились на зміни в роботі міграційної служби +vd

Квартальні голови тепер майже нічого не знають про своїх мешканців. Все через нововведення у роботі Державної міграційної служби. Раніше, реєструючись, люди з приватного сектору мали відзначатися у квартальних. Тепер ця процедура необов’язкова.

Про нещодавно прописаних мешканців квартальні нині дізнаються у 2 випадках. Або людина сама повідомляє. Такі – рідкість. Або людині потрібна довідка з місця проживання.

Голови кажуть, що їм стало важче виконувати свої обов’язки: надавати інформацію про мешканців міськвиконкому, статистиці, міліції, податковій, лікарні та іншим організаціям.

Начальник організаційного відділу міськвиконкому Анатолій Юсковець пояснює, що місцева влада не може вплинути на міграційну службу. Адже, за законом, квартальні самі — не обов’язкові.

Мешканців Лозівщини тепер реєструє одна людина – головний спеціаліст районного відділу Головного управління Державної міграційної служби Тетяна Білоконь. За наказом Міноборони, паспортисти у ЖЕКах та секретарі у сільських радах цим більше не займаються. Тепер у паспортному столі — небачена тиснява, говорить Тетяна Білоконь.

Попри усі складнощі квартальних просили дізнаватися про зареєстрованих, особливо народжених та померлих, бо скоро почнеться загальнодержавний перепис населення. А ще ці данні надзвичайно потрібні комунальникам. Нерадиві зареєстровані, що не відмічаються, можуть уникати сплати за вивіз сміття та воду. Така ж ситуація і з багатоповерхівками. Зареєстровані тепер не зобов’язані відмічатися у ЖУКу. Однак вже скоро усі ці моменти нібито мають допрацювати, запевнили в міграційній службі.

Анна Скрипник

 

{youtube}yIcTHw2ph3E{/youtube}