Лозівську вулицю Радянську перекриють парканом +vd

Лозівську вулицю Радянську від центральної вулиці Володарського відділять парканом. Таке рішення прийняли у міськвиконкомі, коли з’ясувалося, що кам’яні клумби у якості перепони — неефективні. Їх просто відсунули, і важкі машини продовжили розбивати дорогу.
Глибина колій на вулиці Радянській місцями вимірюється десятками сантиметрів. Щоб пройти тут, потрібні високі гумові чоботи та неабияка спритність. Навіть молодий чоловік насилу долає брудні калюжі, а ось поштарці — хоч заброди вдягай: з важкою сумкою не пострибаєш.
Справжньої дороги тут ніколи не було, кажуть перехожі, і ту щодня добивають вантажівки. Сьогодні їх немає лише тому, що у понеділок ринок не працює.

“Раніше тут базару не було, машини менше їздили, – говорить перехожий Юрій. – А тепер постійно машини їздять. Особливо — це сьогодні вихідний, а завтра — робочий день, у ринку, тобто, машин буде багато. Десятка півтора. І одні від’їжджають, інші приїжджають”.

Там, де Радянська виходить на вулицю Володарського, проходить пішохідний тротуар. Відповідно до правил дорожнього руху, ним їздити не можна. Щоб убезпечити пішоходів, говорить головний архітектор Лозової Олександр Палюх, ще восени минулого року вулиці розділили кам’яними клумбами. Не допомогло. Клумби відсунули наступного ж дня. Тому перекривати Радянську вирішили більш ґрунтовно — огорожею.

“Один з варіантів цієї огорожі — це такий парканчик, який стоїть біля виконавчого комітету (Лозівської міськради — ред.), щось на кшталт. З проходами для людей”, – пояснює Олександр Палюх.

Перекриватимуть Радянську, щойно дозволить погода і ґрунт, говорить головний архітектор.

Цю вулицю ще зо два роки тому взяв в оренду Лозівський колгоспний ринок. На сесії міськради тодішній директор ринку Нікітченко розповідав, що місця торгівлі облаштують. Однак цього і досі не зробили.

Валерія Гецко

 

{youtube}TLdQz46dY0s{/youtube}