За першотравневі свята на Лозівщині у 13 пожежах загинуло троє людей +vd

Одразу 2 людини стали жертвами пожежі у селищі Панютине. Як повідомив начальник лозівської Самостійної державної пожежної частини №24 Євген Шевченко, 3 травня лозівських рятувальників спочатку викликали до села Рождественка — там палало домоволодіння. А коли основні сили вже виїхали, надійшло повідомлення про пожежу у Панютиному: у приватному будинку горіла веранда, і вихід з дому був заблокований. У селище відправили друге відділення СДПЧ-24.

Сусіди розповіли рятувальникам, що у задимленому будинку, найшвидше, знаходяться люди. Ця підозра підтвердилася, але коли жителів будинку знайшли, вони вже загинули. Пози свідчили про те, що люди намагалися вибратися, але в них не вийшло, говорить Євген Шевченко.

5 травня, великоднім вечором, поблизу річки Бритай у власній машині згорів 47-річний лозівчанин. Авто стояло у низинці, сидіння водія було відкинуте. Можливо, чоловік спав, коли сталося загоряння. Свідки бачили дуже густий дим у машині, але допомогти водієві не змогли — вони його у салоні навіть не побачили, а дверцята відчинити не змогли, розповіли у Лозівському міськвідділі міліції.

За попередніми висновками правоохоронців, причиною загоряння стала несправність паливної системи. Зараз ведеться слідство, встановлюються усі обставини події.

В цілому, причини усіх 13 пожеж — різні: і побутові — як-то палили сміття, а вогонь перекинувся на будівлю, — і технічні несправності, розповів рятувальник Євген Шевченко.

Натомість шашлики у лозівчан пройшли без пригод: гасити після вилазок посадки і поля пожежним не довелося.

Валерія Гецко

 

{youtube}qa1opyYlEbI{/youtube}