Скутеристи частіше потрапляють у ДТП, бо не вважають себе водіями, — лозівське ДАІ +vd

Улітку через водіїв скутерів, мотоциклів й мопедів трапляється більшість аварій, і саме в них найчастіше крадуть їхню техніку, говорять у лозівському відділенні Державтоінспекції.

 

Несерйозні, бо не водії?

12 аварій — дванадцятеро постраждалих. Це цьогорічна статистика ДТП, які сталися на Лозівщині і Близнюківщині, за участю двоколісного транспорту.

”Ми спілкуємося з водіями автомобілів і скутерів, політика така водіїв скутерів про те, що скутер — це ж мопед. “Ну а що? Це ж так, майже як велосипед”. Хоча це зовсім не так. Це теж транспортний засіб, який несе за собою багато обов’язків і відповідальності”, – говорить Олександр Мухін, старший державтоінспектор лозівського відділення ДАІ.

 

Сфотографуй, або не скаржся

На власнику скутера лежить іще одна відповідальність — за збереження свого майна, нагадують правоохоронці. І з цим у скутеристів також проблема: з початку року у Лозівському та Близнюківському районі вкрали 10 двоколісних транспортних засобів. Водії часто залишають їх без нагляду біля магазинів, дворів і під’їздів.

Для того, щоб вкрадений транспорт легше було шукати, у червні ДАІшники почали фотографувати мопеди лозівчан і близнюківців. Дані заносять у свій реєстр. У ньому вже майже півтори сотні одиниць двоколісної техніки.

Інспектори запрошують власників легкого транспорту самостійно прийти до лозівського відділення ДАІ (вул.Абросимова,11), щоб включити свій скутер до реєстру.

Валерія Гецко

 

{youtube}c7thfJScg8M{/youtube}