У Лозовій більшає бажаючих допомогти безпритульним тваринам +vd

У приватному секторі Лозової, за словами квартальних, більшає імпровізованих притулків. Переважно літні жінки збирають бродяжок і піклуються про них. Частина сусідів вважають цих бабусь не сповна розуму, а ветеринари дякують їм, але попереджують про наслідки.

Люди, що збирають у себе багато кішок та собак, порушують принаймні три закони. І це тільки з боку ветеринарної служби, говорить заступник начальника управління ветмедицини у Лозівському районі Олександр Каменев.

До того ж ця справа витратна. Ніякої грошової допомоги господарям імпровізованих притулків не передбачено, ні на місцевому, ні на державному рівні. У державній ветклініці цим людям можуть запропонувати лише безкоштовно прищепити їхніх утриманців від сказу.

З 11 серпня у Лозовій створили також групу захисників тварин у соцмережі. Там вже понад 100 учасників. Адміністратор групи Анна Красноперова говорить: на цій сторінці люди можуть шукати господарів для бродяжок та пару своїм домашнім тваринам. Цей спосіб безпечніший, ніж віддавати тварин жінкам, які заробляють на їхньому влаштуванні. У членів групи чимало свідчень, що ці жінки випускають тварин знову на вулицю.

Анна Скрипник

 

{youtube}VXrEgYqOMPk{/youtube}