У лозівському селі Лісівське з’явилося офіційне кладовище +vd

Місцю невідомих поховань у селі Лісівське надали статус кладовища. Таке рішення Лозівська міськрада прийняла 15 серпня. Але на цьому процес офіційного оформлення кладовища не завершується.

 

Різні погляди

Кладовище у селі Лісівське (або, як кажуть місцеві, хуторі) почалося з могил Великої Вітчизняної війни. Так кажуть старожили. Хуторяни ховали тут своїх близьких 70 років, але кладовище ніхто офіційно не оформлював, ще в середині двотисячних з’ясували у мерії.

Протягом останнього десятиріччя ним завідувала вже колишня квартальна, Алла Корчагіна. Вона вела списки і виділяла місця. Говорить, люди просили, аби їх ховали поруч з родичами. Пані Алла вважає, відмовити їм у такому праві було б не по-людському.

Старе кладовище більшало, і у 2012 році це стурбувало нову квартальну, Ларису Шевченко. Могили почали наступати на хутір, зокрема, на її подвір’я.

 

Рішення — тільки початок

Квартальна звернулася до міського управління ЖКГ та депутата міськради Сергія Гришина — він закріплений за цим округом. Вона попросила узаконити кладовище і впорядкувати процес поховань.

За словами депутата Гришина, проблему розглянула робоча група під головуванням першого віце-мера. За кілька місяців міська рада надала кладовищу на Лісівському офіційний статус.

У міському управлінні житлово-комунального господарства і будівництва кажуть: це лише перше рішення з потрібних. На наступній сесії міськрада визначить, яке підприємство відповідатиме за територію кладовища. Вірогідно, це буде КП “Парк” – воно опікується центральним кладовищем.

Валерія Гецко

 

{youtube}W4RQtCcTdeg{/youtube}