На благодійному концерті лозівчани збирали гроші для дітей-інвалідів з «Жемчужинок» +vd

Свято відбулося у п’ятницю, 30 серпня, на площі біля міського Палацу культури.

Метою благодійної акції став збір грошей на ремонт нового приміщення для дітей з вадами розвитку. У серпні громадська організація «Жемчужинки» отримала частину будівлі колишнього інтернату для занять з дітками, які мають вади здоров’я.

Для хлопців та дівчат виступали художні колективи Палацу культури. Також дітей розважали різноманітними конкурсами, розмальовували обличчя та вчили самостійно виготовляти магнитики на холодильник.

Для батьків хворих діток таке свято стало особливо важливим. Як кажуть дорослі, на концерті їхні діти змогли відчути себе повноцінними, здоровими людьми, яких не цураються однолітки.

– Звісно, нам потрібна допомога. І у таке свято, у такий радісний день аж сльози на очах. Ми, взагалі, були забуті. А тепер про нас знають. І ми у суспільсві не діти-інваліди, а повноцінні люди, – говорить мама особливої дитини Тетяна Савченко.

Волонтерам під час концерту вдалося назбирати 1112 гривень. Цих коштів вистачить лише на початок ремонту нового приміщення «Жемчужинок». Загалом реабілітаційному центру знадобиться не менше мільйона, говорить голова «Жемчужинок» Ольга Ашиткова. Тому подібні благодійні акції громадська організація планує проводити і надалі.

Олена Коваленко

{youtube}DY8AqMY5_uI{/youtube}