Шатівській школі на Лозівщині виповнилося 100 років +vd

Шатівському навчально-виховному комплексу на 100-річчя подарували автобус, ремонт туалету і нові вікна.

НВК знаходиться у селі Олександрівка Шатівської сільради на Лозівщині. На початку ХХ століття через ці землі планували пустити залізницю. В Олександрівці навіть звели вокзал. Але залізничним планам не судилося справдитися, і приміщення віддали під школу. 1 вересня вона прийняла своїх сотих першокласників.

Привітати дітей, їхніх батьків та вчителів на свято першого дзвоника приїхала районна влада і спонсори. Серед гостей першим слово надають голові Лозівської райдержадміністрації Богдану Реві. Він вітає всіх і оголошує про довгоочікуваний подарунок: облрада проплатила новий шкільний автобус. Останні слова голови району потопають в овації. Директор навчально-виховного комплексу Лариса Євсюченко пояснює: тут навчаються діти з 5 сіл, а те, чим їх підвозять зараз, давно на ладан дихає.

Ще один важливий подарунок школі робить благодійний фонд “Патріоти”. Голова фонду у Лозівському районі та помічник народного депутата Анатолія Гіршфельда Любов Рукавицина вручає директору сертифікат на 4 металопластикові вікна. Вони дозволять повністю замінити старі рами у початковому крилі.

І ще до початку навчання за допомогою влади і спонсорів у школі повністю оновили туалет та відремонтували спортзал, а батьки допомогли зробити ремонти у класах. Роздивлятися оновлену школу дітей відпускає перший дзвоник.

Валерія Гецко

 

{youtube}iDROjQcw0eI{/youtube}