Лозівський арсенал розформують до кінця року: мерію турбує охорона +vd

Лозівську військову частину ліквідують 31 грудня, а її воєнізовану охорону — на місяць раніше. Керівники міста занепокоїлись, щоб арсенал не залишився без нагляду.
23 вересня вони зібралися на нараду з приводу розформування А-0829. Там військові заспокоювали місцевих самоврядців.

На зміну воєнізованій охороні 61 арсеналу прийдуть їхні колеги – військові з Дніпропетровська. За словами командира лозівської частини Олександра Собчука, вони ж передаватимуть усе місту. Лозівський голова Сергій Степанов і депутати наголосили, що дуже важливо зберегти спадок арсеналу цілим майновим комплексом, аби привабити у місто великого інвестора.
Утім більше за цілісність споруд чиновників занепокоїли гарантії безпеки землі. Без них жоден проект не вдасться реалізувати. У листопаді міська влада спільно з військовими прийматиме зачищену територію у рятувальників. Сергій Степанов зазначив, що лозівське керівництво до перевірки землі поставиться дуже серйозно, щоб у нас ситуація після зачистки була кращою, ніж у Новобогданівці.
На нараді також зазначили, що з 1 грудня у будинки на вулиці Блюхера (військове містечко) зможуть знову заселяти людей. Начальник відділу з обліку житла та управління комунальною власністю Лозівської міськради Борис Пономаренко доповів, що отримати житло готові вже 15 лозівчан.

Анна Скрипник

 

 

{youtube}b86GQm5w7yI{/youtube}