Бюджетникам Лозової до кінця тижня планують виплатити зарплату

Держказначейство дало Лозовій дві позички, за рахунок яких місто віддасть бюджетникам всю зарплату жовтня і, частково, листопада, а також заплатить за вуличне освітлення.

Сьогодні Лозова має отримати короткострокову і середньострокову позики загальною сумою у 7,6 мільйони гривень. Про це напередодні, 26 листопада, повідомив мер міста Сергій Степанов під час зустрічі з журналістами. За його словами, гроші на зарплатні карти перераховуватимуть “завтра-післязавтра”.

“4,7 мільйони гривень виплатимо зарплати жовтня, 1 мільйон віддамо на енергоносії — для того, щоб ми були впевнені, що ми будемо на Новий рік зі світлом, з освітленням міським. Залишки цих сум (позик — ред.) підуть на аванс листопада. Ми заплатимо 1,9 мільйони, що становитиме 20% авансу листопада”, – пояснив розподіл коштів Сергій Степанов, Лозівський міський голова.

Середньострокову позичку — 2,3 мільйони гривень — повертати державі не доведеться, зауважив мер: ці кошти Мінфін зарахує як фінансову допомогу Лозовій на покриття бюджетного дефіциту.

Короткострокова позичка — 5,3 мільйони — це касовий розрив, тимчасова нестача коштів, яку місто компенсує швидко, пояснив Сергій Степанов.

Валерія Гецко