Лозівські водяники попросили у міста гроші на попередження екологічної катастрофи +vd

Комунальному підприємству «Лозоваводоканал» потрібні нові затвори для домаської каналізаційної насосної станції 4А. Ця КНС пропускає 70% усіх стоків Лозової. Їй 26 років, жодного разу її капітально не ремонтували. Вона аварійна, переконують водяники, і може стати.

Напірний колектор всередині станції поки лагодять не зупиняючи його. Однак щодня там може статися серйозна поломка — і треба буде терміново перекривати нечистоти на час великого ремонту. Для герметичного перекриття «Лозоваводоканалу» необхідно 5 нових затворів вартістю понад 200 тисяч гривень. Без них, говорить Сергій Костюк, у разі аварії більше тисячі кубів стоків хлинуть з очисних назад у насосну станції — і буде біда.

Паралельно підприємство шукатиме у себе гроші на новий насос для непрацюючої каналізаційної станції, яку закрили ще у 80-х роках минулого століття. Вона знаходиться поруч з нині діючою. «Лозоваводоканал» хоче відновити стару КНС, щоб використовувати її як резервну під час аварій на основній.

Місто дасть водяникам поки що 100 тисяч гривень із резервного фонду, говорить перший заступник мера Лозової Володимир Денисенко. Це майже усі гроші, які у Лозовій передбачили на випадок надзвичайних ситуацій у 2014 році. Другу частину необхідної суми, запевнив перший віце-мер, комунальникам виділять з міського бюджету.
Анна Скрипник

 

{youtube}nCkhyGdBfVs{/youtube}