Керівники Лозівщини запевняють, що влада у регіоні є і вона тримає ситуацію під контролем +vd

На фоні політичної кризи в Україні і дій російських військових у Криму ситуація на Лозівщині залишається більш менш спокійною і стабільною, заявили вранці у понеділок, 3 березня, її очільники.

 

Райдержадміністрація займається життєзабезпеченням

Щотижнева понеділкова нарада у Лозівській райдержадміністрації проходить без її голови Богдана Реви. Тиждень тому він заявив, що подав у відставку, але перед звільненням планує відгуляти невикористану відпустку. Зібрання проводить перший заступник голови Олександр Жидков. Він починає із заяви про те, що на Лозівщині влада є — попри політичну кризу в державі.

“Я офіційно заявляю: влада законна, згідно усіх законодавчих актів, в районі є, працює адміністрація з усіма своїми структурними підрозділами, працюють усі сільради, виконкоми, працюють всі служби. Головне завдання — це життєзабезпечення Лозівського району”, — сказав Олександр Жидков.

Думки і громадянська позиція у представників влади теж є, але все це — поза межами виконання службових обов’язків, зазначив перший заступник голови району. За його словами, держслужбовці і місцеве самоврядування мають забезпечити нормальну роботу шкіл, лікарень, комунальної сфери, а що буде далі — покаже час.

Голови мають думати, що кажуть і що роблять

У нинішніх умовах головне — зберігати спокій і пам’ятати про відповідальність за людей, на тій же нараді звернувся до сільських та селищних голів голова Лозівської районної ради Ігор Нестєров.

“Від ваших вчинків і висловлювань залежить спокій і стабільна робота вашої громади, — сказав він головам. — Наш вклад сьогодні — це працювати, спокійно показувати своїм виглядом і своїми діями, що ніяких потрясінь і порушень у цій структурі не відбувається. Тобто, всі ми на своєму робочому місці”.

Порядок на Лозівщині забезпечує міліція, вона готова швидко реагувати на будь-які загрозливі або підозрілі ситуації, повідомив Ігор Нестєров і закликав сільських й селищних голів одразу звертатися до правоохоронців і у райдержадміністрацію у випадку радикальних проявів чи провокацій.

Поки що на Лозівщині все більш-менш спокійно, звітують фахівці адміністрації. Фінансова ситуація складна, але керована. Для виплати зарплатні за другу половину лютого райдержадміністрація брала позику у Держказначействі, гроші бюджетникам видали ще до 28 лютого, повідомила начальник фінуправління Лариса Лукашенко.

Місто працює без збоїв, хоча грошей не вистачає

У місті Лозова теж все непросто з фінансами, але так само ситуація під контролем, під час ранкової зустрічі з журналістами повідомив мер Сергій Степанов. Він зазначив, що мерія зараз працює над отриманням позики з Держказначейства на виплату другої половини лютневої зарплатні бюджетникам.

Непопулярні заходи з метою порятунку економіки, анонсовані новим урядом, міський голова не коментує — говорить, поки не знає, про що саме йде мова.

Тим часом усе лозівське самоврядування вже зараз переходить з режиму сильної економії на гіперекономію, сказав мер. За його словами, спершу візьмуться за видатки загального фонду бюджету. Зарплатні управлінцям особливо різати нікуди, але навантаження на кожного з них та видатки на утримання підрозділів міськради ще раз проаналізують.

В цілому ситуація у Лозовій спокійна, говорить Сергій Степанов: установи і комунальні підприємства працюють без збоїв, життєдіяльність міста забезпечується. За словами мера голови, у політичних колах є взаєморозуміння, особливих проявів радикалізму у Лозовій не виникає. Єдине, у ніч на 1 березня хтось спалив прапор Партії регіонів, що висів на офісі її міської організації.

Валерія Гецко

Якщо ви все ще перебуваєте в пошуку крутий нової, теплої куртки, тут ви знайдете саме те, що шукаєте. Великий вибір чоловічих курток від світових європейських виробників. Якість і комфорт, перш за все.

________________

На правах реклами

{youtube}c10xhx1wdro{/youtube}