Фольклорний ансамбль «Україночка» Лозівського Палацу культури відсвяткував 20-ти річчя +vd

Свій день народження пісенний колектив відзначив 16 квітня, під час концерту. Привітати народних співаків прийшли ті, з кого все починалося – найперші учасники «Україночки».

Сьогодні ансамбль «Україночка» налічує 18 учасників, розповідає художній керівник колективу Надія Старолатко. Здебільшого, у колективі співають пенсіонери. У минулому – це люди різних професій, які все життя любили народну пісню. Всі вони – з різних куточків України та Росії.

Саме у нашому колективі люди і з Вінницької області, і з Хмельницької області, і з Волині, і з Росії, і з Татарстану, і з різних-різноманітних куточків. І в той же час, вони всі співають, вони люблять один одного, вони поважають один одного. Вони за мир, за єднання України, – говорить Надія Старолатко.

На день народження народного ансамблю запросили і перших його учасниць. Зараз цим бабусям – за вісімдесят, і за станом здоров’я вони вже не можуть виступати на сцені. Тому прийшли підтримати учасників рідного колективу оплесками.

– Ми – «Україночка». Найперші. Запрошені. Ми зараз співати не будемо, але ми дуже раді, що нас не забули, будемо співати та рукоплескати, – розповідає одна з найперших учасниць колективу Олександра Іванова.

Привітати ансамбль з 20-тиріччям прийшли також представники місцевої влади.

Приєдналися до привітань і Домашанські самоврядці – колишні і теперешні.

Перші учасники «Україночки» зібралися 20 років тому у місцевому клубі села Домаха. Пізніше, через авіарійний стан приміщення, можливості займатися не стало. Тоді ансамбль попросився до Лозівського Палацу культури, де продовжує виступати і зараз.

Олена Коваленко

{youtube}GKKeNyGT3mY{/youtube}