У Лозівському районі готують житло для біженців – у Лозовій його кількість обмежена

Лозівщина прийняла понад півтисячі біженців із зони АТО. Здебільшого вони залишаються у Лозовій, там, де є робота, пояснюють в райдержадміністрації. У районі поселилися поки лише з десяток родин. Однак районне керівництво вже ближчим часом чекає на нову хвилю біженців. Про це йшлося на нараді у Лозівській районній державній адміністрації 17 червня.

За завданням Харківського губернатора, Лозівський район має прийняти 100 біженців. Допомагати переселенцям не лише за планом, а й за совістю, закликав присутніх Олександр Жидков, заступник голови райдержадміністрації. 

Представниця районного управління праці та соцзахисту Ольга Кажохіна зазначила, що поселити біженців вже готові у Краснопавлівці, Павлівці та Надеждівці. У інших селах шукають, або готують вільне житло.

На випадок масового приїзду переселенців самоврядці обговорили можливість їхнього заселення у Краснопавлівський гуртожиток та покинуті квартири у Чернігівському. Голова райради Ігор Нестєров запропонував також попрацювати із самотніми літніми людьми, до яких можна б було підселяти біженців.

На нараді говорили не лише про тимчасове проживання переселенців, готувалися і до постійного.

У районі більший запас вільного житла, ніж у місті, сказав Олександр Неділько, заступник Лозівського міського голови. Він попросив районних колег допомогти із розселенням біженців. Пояснив, на Інженерній, де селять біженців, нині обмежений запас вільних кімнат.

За словами районних керівників, Лозівщина чекає на нову хвилю переселенців. Президент України Петро Порошенко пообіцяв зупинити вогонь у зоні АТО до 27 червня, щоб мирні жителі могли безпечно виїхати звідти. Відтак можуть втікати із Донеччини та Луганщини ті мешканці, які раніше боялися це зробити, пояснив Ігор Нестєров, голова райради.

 

Анна Скрипник

Красивый парк, ухоженная аллея, вымощенные брусчаткой тропинки, удобные лавочки – все это составляющие обустройства ландшафта места для отдыха. Помогут воплотить в реальность опытные специалисты. На сайте https://ekodis.com/ вашему вниманию представлены услуги по ландшафтному дизайну от компании «ЭКОДИС». Пусть участок станет сказкой.

___________________

На правах рекламы

{youtube}Hg0rzlU39KU{/youtube}