У Лозовій вирішують долю Леніна: залишити або демонтувати +vd

Питання про пам’ятник Леніну у Лозовій підняли на позачерговій сесії міської ради 8 жовтня. 

Обговорення ініціював депутат міськради Сергій Коба. Він розповів, що вже звертався до заступника міського голови Олександра Неділька з проханням зібрати громадські слухання. Дуже важливо показати, що лозівчани можуть вирішувати долю пам’ятника цивілізовано, наголосив депутат. І додав, якщо не провести громадські слухання, Леніна можуть знести, і у центрі міста будуть руїни. 

Якщо містяни вирішать, що пам’ятник потрібен, можна розмістити біля нього інформаційний довідник. У ньому вказати волю громади, запропонував Андрій Шевченко, депутат міськради.

Заступник мера Юрій Петренко у свою чергу попередив, монумент Леніну у Лозовій внесений до Державного реєстру пам’яток архітектури, і усі дії з ним треба погоджувати з Міністерством культури і туризму України. Якщо громада вирішить, що пам’ятник треба демонтувати, необхідно буде пройти з десяток непростих процедур.

Депутати міської ради домовилися одразу після сесії зайнятися організацією громадського обговорення. За його результатами, будуть думати, що робити далі.

 {youtube}co6XBvLTo6g{/youtube}