На Лозівщині Дарія Юхимівна Рижинко відсвяткувала 100-річчя +vd

На Лозівщині, у селі Нова Іванівка, Дарія Юхимівна Рижинко відсвяткувала 100-річчя. Привітати її ювілеєм 25 березня зійшлося півсела. Односельці переконують, Дарія Юхимівна – золота людина.

 

Під час Великої Вітчизняної війни жінка залишилася сама з донькою. Чоловік не повернувся з фронту. Німці спалили хату. З немовлям жила у землянці. Важко, по кілька змін поспіль, працювала у колгоспі, однак ніколи не скиглила. Завжди була сильною, енергійною та життєлюбною, розповідає Новоіванівська сільська голова Валентина Логвиненко.

Сама ювілярка запевняє, прожила століття, бо намагалась людям зла не робити і завжди завзято трудилась. Шкодує лише за чоловіком, говорить, дуже любила його.

Дарія Юхимівна має двох доньок, п’ять онуків і стільки ж правнуків, однак живе сама у селі. До дітей не хоче. Досі самостійно порається по господарству, навіть саджає картоплю. Гостям каже, 100 років – і вистачить, однак ті просять бабусю триматися, та їм за приклад бути. Ювілярку особисто поздоровили голова Лозівської райдержадміністрації Сергій Красноперов і депутат Харківської обласної ради Сергій Зеленський.

Старенька усім привітанням була рада. Попри поважний вік вона зберегла гострий розум, добру пам’ять, не розучилась посміхатись та жартувати.

       {youtube}z9xlYgcsYv8{/youtube}