У Лозовій перепоховали 13 військових і мирних лозівчан, які загинули у Другій світової війни +vd

У Лозовій, з приватних подвірь на Центральне кладовище, перепоховали 13 воїнів і мирних лозівчан, які загинули під час Другої світової війни, у 1943 році. Перепоховання відбулось 22 червня.

Один із загиблих – батько 75-річної Віри Кондратюк. Його вбили, коли лагодив горище. Разом із сусідами та загиблими солдатами його поховали у саду, розповіла лозівчанка.
Останки вилучили по вулиці Миру, 116 та Толстого, 42. Перепоховали 8 лозівчан та 5 військовослужбовців, які не здавали позиції та захищали Лозову у боях 4 дні, зазначив директор Лозівського краєзнавчого музею В’ячеслав Харченко. Панахиду за загиблими відправив отець Михаїл, священик Свято-Смоленського храму.
На честь загиблих воїни Лозівського гарнізону провели військовий салют та пройшли з урочистим маршем, віддаючи останні військові почесті всім загиблим у роки Другої світової війни.
Братську могилу на Центральному кладовищі відкрили у 1955 році, там поховали 507 солдатів. 4 роки тому 11 червня у Братській могилі вже було перепоховано 11 військовослужбовців, які загинули у таборах військовополонених.

            {youtube}qjHZSMCnun4{/youtube}