У Лозовій рецидивіст змусив племінника вчинити злочин

У Лозовій малолітній хлопець пограбував дівчину. Скоїти цей злочин його підбурив раніше засуджений 32-річний рідний дядько. Чоловік помітив на шиї молодої дівчини золотий ланцюжок, сам не наважився зірвати прикрасу, але підмовив свого племінника.

У ході досудового розслідування працівники міліції встановили, що пізнім вечором підозрюваний прогулювався по мікрорайону у місті Лозова разом з хлопчиком. Сказав йому підійти до дівчини, відволікти розмовами й зірвати прикрасу. Хлопчина не відмовився.
Викрадений ланцюжок він віддав дядькові, а хрестик загубив дорогою. Чоловік здав золоту прикрасу до ломбарду, виручені кошти витратив на власні потреби. Збиток потерпілої оцінили у понад 2 тисячі гривень.
Слідчі Лозівського міськвідділу міліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 186 (пограбування), ч. 2 ст. 304 (втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. Чоловікові оголосили про підозру в скоєних злочинах, йому загрожує ув’язнення на строк до 10 років, інформує сайт ГУМВС України в Харківській області.