Лозівський колегіум остаточно ліквідували +vd

Лозівський колегіум остаточно ліквідували. На позачерговій сесії міськради 31 серпня депутати прийняли його нульовий баланс та передали будівлю школи Харківській обласній раді.

Колегіум ліквідовували протягом 4 місяців. На баланс «ЖУКа» передали майно більше, ніж на 5 мільйонів гривень.

Саму будівлю закладу міськрадівці передали обласній раді, фактично ЛУКіМу, який їй підпорядковується. Директор Лозівського училища культури і мистецтв Василь Чурилов подякував меру та депутатам за такий «подарунок». Керівник вручив міськрадівцям картину і наголосив, студентам ЛУКіМу більша будівля була необхідна, бо навчальний заклад розвивається, а його учні прославляють Лозову на обласному та державному рівнях.

Депутат міськради Аркадій Тимошенко у свою чергу теж подякував директору училища та спитав, де тепер займатимуться вихованці спортивної школи, які ходили у колегіум. Дітей переведуть у інші школи:  гімнастки займатимуться у ЗОШ №7, а борці – у ЗОШ №1, наголосив заступник міськголови Юрій Петренко.

На позачерговій сесії депутати також надали згоду на прийняття в комунальну власність міста майна з балансу ЛУКіМу – будівель за адресою вулиця Урицького, 2 та Карла Лібкнехта, 3. Що буде далі у цих приміщеннях, поки не відомо.

                {youtube}z_VE1uMe8Ts{/youtube}