Лозова приймала фестиваль «З країни в Україну» +vd

У Лозовій відбувся фестиваль «З країни в Україну». 29 серпня волонтери цього фестивалю дружби провели для містян майстер-класи з роботи із деревом, гончарному мистецтву, народному розпису та пригощали лозівчан українським кулішем. Ввечері влаштували для присутніх концерт.

 

Із собою у Лозову волонтери привезли ціле розважальне наметове містечко. Дорослі і малі робили із воску свічки, ліпили із глини та тіста, виготовляли ляльки-мотанки та займалися різьбленням по дереву. Окрім майстер-класів працювала бібліотека, лозівчан розважали дослідами з хімії, однак найбільша черга була за кулішем. Його варили у двох казанах – кожен по 100 літрів, поділився кухар-волонтер Павло. За його словами, куліш він готує за власним особливим рецептом. Загалом за вечір роздають близько 1000 порцій.

Ввечері на містян чекав концерт українських гуртів та співаків. За словами організаторів, цьогоріч Лозова – 10 місто, у якому відбувається фестиваль дружби. Наступного дня, 29 серпня, наметове містечко вирушило у Павлоград.

Торік захід проходив у Донецькій та Луганській областях, цьогоріч – у Запорізькій, Харківській та Дніпропетровській, поділився виконавчий директор Антон Ємельянов. До Лозової приїхали 80 волонтерів з 20 регіонів країни, більше 20 добровольців запросили із Лозової. Головна мета заходу – залучити українців до справжнього українського, наголосив Антон Ємельянов. 

               {youtube}ebLSYekJnoc{/youtube}