У Лозовій ОСББ воює з власником магазину, який відмовляється платити внески +vd

24 будинок (ОСББ) на 1 мікрорайоні знаходиться на так званій червоній лінії, весь перший поверх – нежитлова нерухомість – банк, будівельний магазин. Вони підписали з мешканцями угоди, справно платять внески, беруть участь у ремонтах. А от третій комерційний сусід – власник продуктового магазину з рюмочною – на контакт не йде, переконує голова об’єднання співвласників Лариса Шевченко.

 

Відсутність діалогу з сусідом не дозволяє ОСББ економити на опаленні. Офіційно магазин та рюмочна відключені від центрального опалення.  Однак приміщення у 400 кв. м не утеплене з середини, тому його так, чи інакше обігрівають сусідні квартири. Навіть встановивши тепло лічильник, платити менше за тепло не вийде, переконані люди.

Для мешканців 24 будинку взагалі підозріло, як гріють приміщення у 400 квадратів. Централізованого або автономного  опалення, дізнавалися люди у тепловиків там немає, але завжди тепло. Мешканці підозрюють  –  тепло крадуть.

Господар рюмочної Андрій Филипович спілкуватися на камеру не захотів. Телефоном пояснив, готовий утеплитися зсередини, однак платити внески не згодний, бо був проти створення ОСББ . У ЖУЦі людям порадили  йти до суду. Адже, якщо більшістю голосів створили ОСББ,  усі співвласники зобов’язані виконувати статут і платити внески.

За підрахунками голови ОСББ Лариси Шевченко , ціна конфлікту з рюмочною 500 гривень на місяць, саме стільки внесків має платити господар. Наразі він заборгував 6000 грн.  Люди позиватимуться на неплатника до суду. Викличуть кілька комісій: найперше санстанцію – спитають про забетоновані вентиляційні вікна у підвал, через які виникає конденсат у під’їздах, а також про наявність каналізації у закладі. Напишуть також заяви до податкової, щоб перевірили сплату акцизного податку, а також до «Харківобленерго» та «Теплоенерго», аби зафіксували, чим гріють приміщення.

За словами головного тепловика Лозової Леоніда Глоби, зараз питання крадіжок тепла у місті – на особливому контролі, тепловики перевіряють мережі.  Документи, які засвідчили б офіційне відключення магазину і рамочної від центрального теплопостачання, у «Теплоенерго» не збереглися, бо це було ще до створення підприємства у 2012 році. Але за пам’яті працівників «Теплоенерго» власник приміщення брав дозвіл на автономне опалення, пояснив Леонід Глоба.

           {youtube}SX7idO6YerU{/youtube}