У Лозовій члени садівничого товариства «Машинобудівник» борються за землю(оновлено) +vd

У Лозовій ліквідовують садівниче товариство «Машинобудівник». Про це його члени дізналися лише через 4 місяці після винесення постанови суду. Без земельних ділянок можуть залишитися понад 200 родин. Люди говорять, за нинішніх цін без городини їм буде складно вижити.

Про те, що садівниче товариство «Машинобудівник» ліквідовують, власники городів дізналися у січні від страховиків. Виявилося, ще у серпні Харківський адмінсуд виніс постанову про припинення юридичної особи садівничого товариства «Машинобудівник». На городників позивалася Лозівська ОДПІ. Товариство вчасно не здало звіт за 2014 рік, йдеться у постанові суду.

Люди пояснюють, торік у березні помер голова товариства. Садівники були переконані , що він встиг відзвітувати. Говорять, постанову суду виносили без них.
Оскільки про постанову люди вчасно не дізналися, вони не змогли скористатися правом її оскаржити апеляційно. Садівники вважають дивним, що у грудні, коли треба було платити за землю, податківці їх знайшли, у січні – прийняли звіт за 2015 рік, але про ліквідацію нічого не сказали.
У податковій пояснюють, товариство «Машинобудівник» остаточно не припинено, тому треба все одно звітувати.
Оскільки товариство знаходиться у районі, на землі Новоіванівської сільради, садівники звернулися у Лозівську райдержадміністрацію, до заступника голови Андрія Шевченка. Їм пояснили, що землею тепер займається область. Приватні юристи порадили людям оскаржувати постанову суду.
Безкоштовну юридичну підтримку «Машинобудівнику» надасть ЛКМЗ, пообіцяв на особистому прийомі народний депутат Анатолій Гіршфельд 12 лютого. Він також звернеться до обласних податківців, щоб пришвидшити рішення проблеми.
Ситуацію із землею «Машинобудівника» народний депутат називає підозрілою, оскільки у людей немає боргів за землю. Та ще й дивним чином зникли держакт на землю та статут товариства. Самі люди переконані, їхні 25 гектарів комусь «сподобались».
За словами садівників, особливо пенсіонерів, без городини за нинішньої інфляції, прожити складно. У свою чергу податкова наголошує, проблема «Машинобудівника» може виникнути й у інших товариств та садівництв Лозової, бо треба вчасно звітувати.
Наново оформлювати документи і отримувати наділи землі нереально, дізнавалися садівники «Машинобудівника». За послуги земельників треба віддати купу грошей, а рішення про виділення землі може виноситися 8 років. У Лозовій є подібні прецеденти, переконують люди, і говорять, зі своєї землі не підуть.

 {youtube}eFx_WLSFz6Y{/youtube}