У Лозівському районі хотіли забрати старші класи у 4 шкіл, у 2 – депутати не дали +vd

  Під час сесії райради 6 липня біля будівлі Лозівського РДА із плакатами зібралися представники Яковлівського НВК. Вони просили, щоб у їхній школі залишили 10 та 11 класи – принайні на рік. Представник батьківського комітету Юлія Вакуленко розповіла, школа у належному стані, і у класах більше 10 чоловік. Батьки пропонували свою підтримку та не розуміли, чому економлять саме на дітях. Радник голови РДА Юрій Петренко розповів, цьогоріч на освіту Лозівського району виділили 45 мільйонів гривень, а треба 58, тому незабезпеченість – більше 10 мільйонів гривень. Модернізація освіти та створення опорної школи – позиція держави та області, зазначив він. Юрій Петренко розповів про складну демографічну ситуацію у районі. За його словами, наповненість шкіл Лозівщини – 33%.

Депутат обласної ради Ігор Нестєров наголосив, створення опорної школи у майбутньому ліквідує НВК, яким понижують ступінь. Він просив депутатів бути виваженими. Депутат райради Максим Інкін наголосив, немає закону про освіту, який би регламентував діяльність освітнього округу та його фінансування. Опорну школу на сесії створили. За це проголосували 18 депутатів, 11 – проти і один утримався. Наступними розглядали питання про пониження ступеню у Краснопавлівському та Єлизаветівському НВК. За пониження у двох НВК проголосувала більшість – 18 депутатів. Рішення прийняли.

Потім обговорювали Яковлівський НВК. Начальник управління освіти Вікторія Бойко розповіла, у НВК відсутній 11 клас, а у 10 збираються йти 7 учнів. Депутати питали, чому у список пониження потрапив саме Яковлівський навчальний заклад, адже він посідає 7 місце серед 22 закладів за наповненістю. За пониження ступеню у Яковлівському НВК проголосували 17 депутатів, проти  12. Старші класи там не прибрали. Мітингувальники, які стояли під будівлею, аплодували та дякували депутатам, які проголосували проти.
Не проголосували за пониження ступеню і у Перемозькій школі. Наприкінці сесії, після прийнятого рішення, у залі пролунали оплески.

{youtube}UqJFw3JU4ck{/youtube}