Лозівчани попри негоду відзначили День Незалежності України +vd

24 серпня лозівчани відзначили 25 річницю незалежності України. Містяни у вишиванках мали пройти проспектом Перемоги та встановити рекорд за кількістю присутніх у національному вбранні. Через зливу ходу довелося скасувати.

Однак рекорди все одно встановлювали у холі міського Палацу культури. Містяни складали вручну вишиті рушники в один – вийшло полотно довжиною майже 48 метрів. Цей рекорд впишуть у “Книгу рекордів Лозівщини”. Одночасно із цим рекордом встановлювали ще один – кількість містян, які прийшли на свято незалежності у вишиванках. Їх реєстрували хлопці і дівчата з ради старшокласників «Нова хвиля». У національному вбранні на свято прийшли 325 лозівчан. У холі Палацу культури також традиційно відбулася виставка-продаж виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва «Барви незалежності», працювали бібліомістечко та фото-майданчик. На останньому лозівчани мали можливість сфотографуватися на фоні святкових декорацій та отримати професійне фото. Організатори фотомайданчика зазначили, попри погоду, бажаючих зробити світлини було чимало.
Не залишили містян і без святкового концерту. Присутнім у залі роздали блакитні та жовті кульки, а зі сцени їх привітав перший заступник міськголови Олександр Жидков. Він наголосив, держава – це перш за все народ, і саме від людей залежить майбутнє країни. Із Днем Незалежності привітали лозівчан і заступник голови Лозівської РДА Андрій Шевченко та депутат облради Лариса Орлова. Містян нагородили грамотами від міськради. Під час концерту на другому поверсі Палацу культури працював брейк-майданчик. Танцюристи від 7 до 18 років влаштовували батли. Змагалися брейкери не за віком, а за рівнем майстерності. Оцінювали їх досвідчене журі із Лозової, Павлограду та Ізюму. Танцювати брейкери планували на вулиці, однак погода завадила. Попри це настрій не зіпсувався, а глядачі все одно прийшли подивитися на танцюристів
Загалом, містяни запевнили, відсвяткувати День Незалежності погода їм не завадила, хоча трохи змінила плани. Ніяка погода не змінить значущості цього свята, наголосили лозівчани.

{youtube}i_Xfgb8ZbzE{/youtube}