Лозівські депутати попросили Кабмін та Верховну Раду виділити гроші на медицину та освіту

Лозівські депутати звернулися до Верховної Ради України та Кабміну з проханням виділити гроші на зарплату бюджетникам та сплату за енергоносії. Зараз незабезпеченість бюджету Лозової становить понад 19 мільйонів гривень.

Ще складніша ситуація може скластися у наступному році. Уряд планує зменшити освітню субвенцію, за її рахунок зарплати виплачуватимуть лише педагогам, решті ж працівників та за енергоносії розраховуватимуться з міського бюджету. Місто також платитиме за комунальні послуги медзакладів. У середньому дефіцит місцевого бюджету може збільшитись до майже 95 мільйонів, зазначили у міськраді.
До Верховної Ради України та Кабміну вирішили звернутись, аби при формуванні бюджету країни на наступний рік врахували критичну ситуацію місцевих бюджетів, зазначив секретар міськради Сергій Коба. Мер міста Сергій Зеленський зауважив, вже звернувся за допомогою у вирішенні питання до керівництва області та нардепа Анатолія Гіршфельда. Обранець посприяв, щоб керівники Лозової зустрілися з заступником Міністра фінансів України Оксаною Маркаровою.

Зараз керівники міста чекають відповіді на свої звернення від Кабміну та Верховної ради.