У Лозовій скаржаться на аптечних наркоманів +vd

У Лозовій побільшало аптечних наркоманів. Лозівчани говорять, стали частіше знаходити використані пляшки і упаковки з медичних препаратів у великих кількостях. Поліціянти та лікарі пояснюють, наркозалежні містяни навчилися ловити кайф від легальних препаратів.

У аптеках наркоманів приваблюють кадеїновмісні медикаменти: сиропи або пігулки від кашлю, поділилася нарколог Лозівського ТМО Світлана Даниленко. За вживання аптечних препаратів відповідальності немає, розповів розповів старший оперуповноважений кримінальним сектором Лозівського відділу поліції Юрій Бичков. Кадеїновмісні препарати викликають залежність через кілька місяців вживання і переходить у залежність від серйозніших препаратів. Людина помирає за рік після вживання наркотиків, виготовлених на основі сиропів або таблеток від кашлю, переконує Світлана Даниленко.
Лікарі порівнюють залежність від аптечних препаратів з опіумною та навіть геноїновою. Щоб уникнути страшних наслідків наркозалежності, фахівці закликають батьків підлітків провести з дітьми бесіду про шкоду наркотиків. У разі необхідності дітям можна зробити тест на вміст наркотиків у крові та сечі. Тестові смужки продають в аптеках.

{youtube}https://www.youtube.com/watch?v=Ku_a7QwwLNs&feature=youtu.be{/youtube}