Лозівський мер підсумував свої 2 роки на посаді +vd

Він переконався, що Лозова — особливе місто, добився відгуку від громади, але сам — практично не змінився. 16 листопада міський голова Сергій Степанов дав підсумкову прес-конференцію.

 12 листопада виповнилося 2 роки, як Сергій Степанов почав працювати Лозівським міським головою. Він і досі упевнений, що йде у правильному напрямку.

“Я абсолютно не змінив жодного погляду на те, що ми робимо”, – говорить Сергій Степанов.

За його словами, він ще раз переконався, що Лозова — особливе місто, якому вдалося зберегти інфраструктуру і навіть потроху розвивати її. Містоутворюючі підприємства працюють, в освіті йде розмова про відкриття філіалу харківського вишу, ведеться робота з розширення меж Лозової, змінюється зовнішній вигляд міста, звітує мер. Для нього дуже важливо, щоб громада розуміла ініціативи влади і брала участь у перетвореннях. Цей процес вже почався, вважає міський голова.

Другий рік керування Сергія Степанова ускладнили проблеми з міським бюджетом. Протягом року його дефіцит вдалося зменшити з 31 до 24 мільйонів, але і їх у міста немає. Ситуація вдарила по бюджетниках — їм затримують зарплатню.

Сергій Степанов переконаний: до кінця року держава виділить дотацію, щоб Лозова закрила рік без боргів по зарплатні. А поки міськвиконком бореться за кожну копійку економії. Для команди міського голови ці складнощі стали тестом на стресостійкість і професіоналізм. Витримують не всі. Зокрема, нещодавно змінила роботу очільниця фінансового управління.

Наступний рік у плані фінансів не буде легшим, заявив Сергій Степанов. Але у міськвиконкомі, маючи цьогорічний досвід, інакше будуватимуть роботу з грошима. У 2013 році мер особисто керуватиме нею. Сергій Степанов обіцяє максимальну оптимізацію доходів і видатків міської скарбниці. Бюджетні організації чекає скорочення управлінських апаратів. Міський голова заявив, що не боїться приймати складні, непопулярні рішення — він не сумнівається, що зрештою результат буде позитивним.

Валерія Гецко

 

{youtube}0iva30oEpTw{/youtube}