У лозівській школі відкрили підготовчі курси харківського політеху +vd

Підготовчі курси Національного технічного університету “ХПІ” у школі №1 відкрили 31 січня за участі народного депутата України Анатолія Гіршфельда.

Саме він був ініціатором створення у Лозовій повного циклу технічної освіти – від училища до вузу. Нагадаємо, у жовтні 2012 року Національний університет “ХПІ”, корпорація УПЕК та місто домовились про співпрацю у підготовці інженерних кадрів. Був підписаний відповідний меморандум. А відкриття підготовчих курсів ХПІ –  це перший крок до поставленої мети.

Відкриття підготовчих курсів розпочали з перерізання символічної стрічки перед входом у приміщення курсів. Потім почесні гості зустрілися зі старшокласниками Лозової. Молоді розповіли про важливість події. Підготовчі курси ХПІ – це лише початок. У планах — відкриття у Лозовій філії університету.

Навчання на підготовчих курсах ХПІ почнеться вже у лютому. Його вестимуть з тих дисциплін, які будуть конкурсними під час вступу до вузу. Це українська мова та література, математика та, на вибір, фізика чи хімія. 

Підготовчі курси ХПІ у загальноосвітній школі №1 будуть платними. Але кращі абітурієнти мають можливість навчатися тут безкоштовно. Анатолій Гіршфельд пообіцяв, що ЛКМЗ компенсує вартість курсів для тих абітурієнтів, яких відбере заводська конкурсна комісія.

Окрім того, що абітурієнти на підготовчих курсах покращать свої знання, вони отримають під час вступу і додаткові 20 балів. А це, за словами представників ХПІ, суттєва заявка на навчання у вузі за державний кошт.

Інна Воробйова 

 

{youtube}GPjAjLP9uSE{/youtube}