У Лозовій провели мітинг, присвячений 27 річниці аварії на ЧАЕС +vd

На мітингу двох лозівських ліквідаторів нагородили почесними знаками, а пам’ять померлих вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. 

Цьогорічний мітинг розпочали з гри скрипалів. Вона задала тон усьому заходу. Це сум та біль втрат через трагічні події у Чорнобилі 27 років тому.

У нашому місті мешкає більше тисячі постраждалих від Чорнобиля. Серед них — 340 ліквідаторів аварії. Як розповів Олександр Литвинов, заступник лозівської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України», лише за минулий рік померло 15 чорнобильців і вже у цьому році пішли з життя 3 ліквідаторів.

На мітингу двох чорнобильців — найстаршого ліквідатора, 84-річного Аркадія Буштима, та Олександра Покусая — нагородили почесними знаками.

Також відзначили двох учениць лозівських шкіл. Катерина Безкровна написала кращий твір на чорнобильську тему, а Злата Зотова перемогла у конкурсі малюнків у цій же тематиці.

Пам’ять загиблих ліквідаторів вшанували хвилиною мовчання та військовим салютом. А до пам’ятного знаку та до берізок на лозівській алеї чорнобильців лягли скорботні квіти.

Інна Воробйова

 

{youtube}7JvFO5FKN_o{/youtube}