У Лозовій ліквідують комунальне підприємство “Лозівське БТІ” +vd

Архів БТІ ТРК Сігма

Комунальне підприємство “Лозівське бюро технічної інвентаризації” більше не працює. 7 червня сесія Лозівської міськради прийняла рішення про його ліквідацію.

Причиною стала неспроможність БТІ заробляти стільки грошей, щоб цього вистачило на існування підприємства.

З початку 2013-го воно віддало третину своїх обов’язків новоствореній реєстраційній службі. Їй передали оформлення прав на нерухоме майно. Тоді ж впав попит на технічну інвентаризацію житла — законодавство зробило її необов’язковою під час купівлі-продажу. А потім бюро втратило ще й монополію на техінвентаризацію: у Лозовій у нього з’явилися два конкуренти.

Загалом обсяг робіт БТІ впав на 90%, ще у лютому визнавав його директор Олег Загамула. На кінець травня збитки підприємства сягнули 73 тисяч гривень, підсумували у міськвиконкомі.

На сесії міськради 7 червня депутати прийняли одразу два рішення: вони ліквідували БТІ та передали його функції Житловій управляючій компанії. Туди перейшли усі працівники бюро, крім директора і бухгалтера — їх звільнили. ЖУКу передали і весь архів БТІ.

Для лозівчан практично нічого не змінюється, говорить керуючий справами виконкому міськради Юрій Кушнір, — хіба що шапочка на бланках.

“При комунальному підприємстві Житлова управляюча компанія є бюро технічної інвентаризації виробничо-технічного відділу комунального підприємства, яке ці послуги населенню буде надавати, поки що на тих умовах, які надавались бюро технічної інвентаризації, тобто, за тими розцінками”, – сказав Юрій Кушнір.

Підпорядковані тепер вже ЖУКу, БТІ та його архів залишаються на своїх місцях — у будинку №5 по вулиці Профінтерну.

Чекайте на відео.

Валерія Гецко

 

{youtube}xiUDEUcfSOQ{/youtube}