У Лозовій власників приватних домоволодінь штрафують за безлад перед будинками +vd

У Лозовій інспектори з благоустрою перевіряють прибудинкові території у приватному секторі. Лозівчанам, які не прибирають сміття та не скошують траву перед будинком, виписують штрафи. Територія, на якій громадяни повинні наводити лад, простягається на 5 метрів від паркану до дороги.

Узбіччя у приватному секторі не завжди чисті й покошені. Наприклад, перед будівлею 80-річної Лідії Василівни. Вона інвалід другої групи і не може нормально пересуватися. З рідних, хто міг би допомогти прибрати прибудинкову територію, нікого немає.

У такому випадку заступник начальника управління ЖКГ та будівництва Лозівської міськради Олена Сало радить наймати прибиральників. Але у хворої пенсіонерки нема на це грошей, тому вона отримує довідки про накладання штрафу.

Зараз мінімальний штраф становить 340 гривень. Але суму та причини стягнення можуть змінити. На засіданні квартальних представник комунальників Олена Сало оголосила, що зараз розробляються нові правила з благоустрою. За її словами, приблизно за місяць 60 сторінок нових правил передадуть на вивчення депутатам.

Анна Красноперова

 

{youtube}QXYrHjctxHg{/youtube}