Самоврядці Харківщини зібралися в Лозовій і запозичили у неї соцпартнерство +vd

Асоціація органів самоврядування, виїзне засідання у Лозовій, ЛКМЗ. ТРК Сігма

Члени Асоціації органів місцевого самоврядування Харківщини на виїзному засіданні у Лозовій обговорили, де шукати кошти для своїх громад.

Сьогодні, 25 червня, до Лозової з’їхалися представники більшості міст і районів Харківської області. Виїзне засідання Асоціації проводив її виконавчий директор Микола Тітов. Більшість питань порядку денного — це варіанти, де можна знайти фінансування для вирішення проблем громади.

Лозівський міський голова Сергій Степанов представив модель соціального партнерства з бізнесом, яка діє у місті два роки. Вона полягає у тому, що мерія укладає угоду з підприємствами та підприємцями, і ті допомагають місту фінансово. За допомоги соцпартнерів у Лозовій встановили два великі дитячі майданчики, придбали сцену для вуличних концертів, підприємці підтримують дитсадки, школи, дитячий спорт, позашкільні заклади тощо.

Ідею соцпартнерства вирішили запозичити практично всі учасники засідання, зазначив голова Борівської районної ради Євген Жук.

“Я обов’язково по приїзду займуся цією справою. Я вже думав попросити проект договору, скопіювати його для того, щоб зайнятися соціальним партнерством у своєму районі. У нас також є директори заводів, є підприємці, які готові нам допомагати. Гарна ідея, і ми за неї схопилися практично всі — голови районних рад, ми вже обговорюємо — кулуарно — ці питання, ми цим питанням будемо, звичайно ж, займатися”, – розповів журналістам телеканалу “Сігма” Євген Жук, голова Борівської районної ради.

Крім того, керівництво Асоціації радить усім місцевим радам активніше брати участь у конкурсах проектів на гранти міжнародних організацій та фінансування з бюджету. Одним з найбільш доступних для місцевих громад Харківщини є конкурс облради “Разом у майбутнє”, нагадала віце-президент Асоціації Людмила Немикіна. У 2013 році на фінансування проектів-переможців з облбюджету виділили 2,3 мільйони гривень, повідомила вона.

Валерія Гецко

{youtube}aICSzNDL3vU{/youtube}