У Лозовій планують облаштувати новий парк та нову парковку +vd

Депутатський сквер, ТРК Сігма

До кінця року парк з’явиться у так званому депутатському сквері на 3 мікрорайоні, а парковка — у центрі біля ринку, розповів мер Сергій Степанов.

 

Замість депутатського скверу — депутатський парк

На облаштування парку на 3 мікрорайоні місто планує витратити 200 тисяч гривень, повідомив Лозівський міський голова. Ці гроші перерозподіляють з будівництва фізкультурно-оздоровчого комплексу у парку “Дружба”: за словами Сергія Степанова, у ІІІ кварталі року там нічого не робитимуть.

“У планах — на 90%, — що ми 200 тисяч ми витратимо на так званий депутатський парк, мікрорайон 3. Ми про нього довго говоримо. Причому комплексно. Від і до: позначимо тротуари, обмежимо клумби тротуарним бордюром і зробимо стоянку від храму до АТБ”, – розповів мер.

Необхідність облаштування парку і стоянки міський голова пояснив тим, що у цьому місці скупчені об’єкти соцпризначення: храм, аптека, кафе, супермаркет, перукарня, банк.

 

Ринок, храм і міліція дочекаються стоянки

Одночасно біля ринку в центрі Лозової почнуть робити парковку. Гроші на неї підуть від перевиконання міського бюджету за І півріччя, повідомив мер. На облаштування стоянки потрібно орієнтовно 200 тисяч гривень. За словами Сергія Степанова, парковка по вулиці Карла Лібкнехта буде комунальною, і під час її будівництва не постраждає жодне дерево.

Про цю автостоянку міську владу просили і ринок, і сусідній храм. Крім того, облаштування стоянки начебто дозволить навести лад на сусідніх вулицях. На сесії міськради у березні начальник лозівської міліції Микола Пономар пообіцяв побороти порушників, які кидають свої машини у недозволених місцях, якщо їм буде куди ставити автівки.

Валерія Гецко

 

{youtube}ZlnnvCsQ3ZA{/youtube}