Лозівський військкомат скликає службовців запасу на 15-денні навчальні збори

Виклик до військкомату, ТРК Сігма

Сьогодні, 2 березня, у неділю, Лозівський військовий комісаріат збирає військовозобов’язаних міста Лозова, Лозівського і Близнюківського районів.

Головний вхід військкомату зачинений, люди заходять через відкриті ворота. Станом на 11:30 всередині знаходилися близько 10 молодих чоловіків, їхні дані звіряла працівник комісаріату.

Виклик до військкомату, ТРК Сігма

Головний вхід до Лозівського військкомату зачинений (фото збільшується натисканням)

Як повідомив Лозівський військовий комісар Ігор Демедчук, до військкомату сьогодні викликали тих людей, які відслужили і перебувають у запасі. Їх збирають для проведення навчальних зборів приписного складу. Навчання починаються у понеділок, 3 березня, о 8:00 і проходитимуть на території військкомату, сказав Ігор Демедчук. Скільки людей збирають на ці збори, у військкоматі не повідомляють.

За словами комісара, нинішні збори були заплановані ще у грудні 2013 року.

Виклик до військкомату, ТРК Сігма

Викликані “запасники” входять до військкомату через бічний вхід (фото збільшується натисканням)

Як розповів лозівчанин на ім’я Олександр, батько одного з викликаних службовців запасу, повістка його сину прийшла сьогодні вранці. У ній йдеться, що необхідно сьогодні ж з’явитися до військкомату на 10 годину для проходження навчальних зборів, які триватимуть 15 днів. Також у повістці сказано, що військовозобов’язаного мають відпустити з роботи і протягом зборів нараховувати йому середню зарплатню.

Одночасно стало відомо, що Верховна Рада України ввела у дію рішення РНБО від 1 березня, який складається з трьох пунктів.

Як повідомляє “Українська правда”, у першому пункті РНБО постановила “невідкладно привести збройні сили України та відповідні військові формування у бойову готовність” задля захисту прав своїх громадян, збереження територіальної цілісності та суверенітету, з огляду на порушення Росією меморандуму щодо гарантій безпеки від 5 грудня 1994 року та низки інших угод.

Другий пункт є таємним.

Третім пунктом Міністерству оборони доручено “провести навчальні збори з військовозобов’язаними в необхідних обсягах” у час і строки, визначені Генеральним штабом ЗСУ.

Валерія Гецко