Лідери фракцій Лозівської міської ради закликали людей не реагувати на провокації +vd

Звернення лідерів фракцій Лозівської міської ради, ТРК Сігма

У четвер, 6 березня, лідери фракцій “Наш дом — Лозовая”, КПУ та “УДАР за Батьківщину” провели погоджувальну нараду і звернулися до лозівчан.

Ситуація у Лозовій, абсолютна спокійна ще минулого тижня, потроху почала нагнітатися: у місті почали проводитися несанкційовані мітинги, зокрема, збори антимайданівців на площі Леніна 1 та 5 березня, на яких опонентів сприймають агресивно. Триває процес створення загонів самооборони, причому одразу кількома групами. Так свою стурбованість пояснюють лідери фракцій Лозівської міської ради. У четвер вони зібралися у мерії, щоб обговорити ситуацію і звернутися до лозівчан.

“Ми виступаємо проти проявів радикалізму та сепаратизму, проти спроб спроб дестабілізувати ситуацію та порушення правопорядку, проти будь-яких нелегітимних формувань та організацій. На сьогодні в Лозовій забезпечено стале функціювання підприємств, установ та організацій міста. В стабільному режимі працюють комунальні служби. І наша з вами задача — разом з міським головою зберегти цб стабільність”, — заявила Тетяна Запорожець, секретар Лозівської міської ради.

Події, що сталися у Києві наприкінці лютого, повністю змінили країну, говорить голова фракції “Наш дом — Лозовая” Олександр Неділько. Політикам необхідно відкинути амбіції, а людям — перестати судити один одного за місцем проживання та мовою спілкування, бо найважливіше зараз — це цілісність нашої держави, наголошує він.

Те, до чого лозівські депутати закликають політиків найвищого рівня, тут, у Лозовій, вже зробили, говорить лідер фракції комуністів у міській раді Олександр Мельник: місцева влада відкинула політичні протиріччя і займається вирішенням реальних проблем людей і життєзабезпеченням Лозової.

Україна переживає один з найскладніших періодів у своїй історії, і це пов’язано не лише із внутрішньою ситуацією, а й з агресивними діями керівництва Російської федерації, переконаний Сергій Коба, лідер фракції “УДАР за Батьківщину”. Він нагадує про спроби дестабілізувати ситуацію у найближчих обласних центрах — Харкові та Донецьку, і закликає лозівчан не реагувати на можливі провокації.

Позиція лідерів фракцій є узгодженою позицією міської ради, зазначили учасники сьогоднішнього брифінгу. Щоправда, на нараду не покликали позафракційних депутатів з “Батьківщини”. За словами ініціатора зібрання, Сергія Коби, у міській раді не впевнені, що батьківщинівці, які сьогодні очолюють місцевий Майдан, готові засудити радикалізм і відмовитися від рішучих кроків.

Валерія Гецко

 

Звернення голів фракції Лозівської міської ради прямою мовою. 

 {youtube}GFb_f9op0gY{/youtube}

 

Сюжет з випуску новин.

 {youtube}b1l7FGMy2YI{/youtube}