Лозівчанам стало зручніше освячувати паски +vd

ТРК

Для мешканців мікрорайонів на Великдень, 20 квітня, відкрили двері одразу два храми – Петро-Павлівський та Свято-Трифоновський.

Пасхальні служби в стінах обох храмів проводились вперше. Лозівчани відзначили, що на святкових літургіях стало просторіше.

Освячувати паски у Петро-Павлівському храмі почали чверть на 5 ранку. Настоятель отець Петро не шкодував свяченої води: нею не окропляв, а вмивав парафіян, аби тільки були здорові. Дівчата з нафарбованими очима прикривалися долонями від рясного освячення, а бабці дякували за нього священику.

Великдень у новій будівлі Петро-Павлівського святкували вперше. Помічники храму розповіли, що жодних складнощів через це не було. Відзначення Воскресіння Христового вони назвали відлагодженним та мирним.

Попри те, що частина прихожан залишилася на старому місці, тепер вже у Свято-Трифоновському храмі, у новому Петро-Павлівському храмі людей було багато. Освячення пасок розтягнулося на кілька годин. Цього Великодня побільшало молоді, відзначили церковні помічниці. За їхніми словами, з кожним роком парафіян не лише більшає — вони стають чемнішими та вихованішими: прибирають за собою і не сваряться за місця.

Багато вірян на Великдень було і в Свято-Трифоновському храмі. Тут черга розтягується на кілька десятків метрів.

Єдине, чого бракувало мешканцям мікрорайонів на Великдень, так це церковного дзвону, підсумували віряни. Ані у Петро-Павлівському храмі, ані у Свято-Трифоновському дзвонів поки що немає.

Анна Скрипник

 {youtube}AgUxSZWFS1k{/youtube}