Квартири лозівчан стали частіше обкрадати

ТРК

Крадії залазять у квартири лозівчан як вночі, так і вдень. Інколи здійснюють по кілька крадіжок на добу, інформують у міськвідділі міліції.

Злодії проникають через вхідні двері, пошкоджують замок чи підбирають ключі, або через вікна, переважно пластикові. Їх віджимають спеціальним приладдям, підіймаючись по переносній драбині.

 

Загалом за перший тиждень 2015 року містяни написали вже 15 заяв про крадіжки. Більшість з них власники квартир на другому поверсі. 

Для захисту свого помешкання працівники міліції рекомендують лозівчанам встановити решітки на вікнах нижніх поверхів, подбати про надійні вхідні двері та якісні замки. Виходячи з квартири, не залишати відчиненими балкони та кватирки.

Створити видимість присутності – включити світло, ввімкнути радіо, прикрутити або взагалі відключити дзвінок на вхідних дверях.

Попросити надійних сусідів, або родичів забирати пошту, заходити до квартири. Помешкання немає залишатися без нагляду, інакше його «примітять» зловмисники.

Не варто розповідати широкому колу знайомих про свій від’їзд та розповсюджувати цю інформацію у соціальних мережах.

Правоохоронці просять лозівчан телефонувати на 102 або 2-27-13, якщо вони помітять осіб, які розглядають вікна квартир, тримають драбину або крутяться біля дверей сусідів