У Лозовій спростять порядок нарахування субсидій +vd

Для оформлення субсидій необхідно буде надати лише 2 документи – заяву та декларацію. Тим, хто вже отримував пільгу, її нарахують автоматично.

За інформацією начальника управління соцзахисту Ольги Федченко, для оформлення субсидій лозівчанам достатньо надати 2 документи – заяву та декларацію. Бланки декларацій жильцям мають рознести комунальники, разом з квитанціями.

Цього разу люди вказуватимуть «чисту» зарплатню, без урахування податків. Довідку про доходи надавати не потрібно, зароблене просто треба вказати у декларації, наголосила Ольга Федченко. Однак попри це працівники управління соцзахисту рекомендують брати офіційну довідку про доходи в бухгалтерії на місці роботи, щоб за вказані суми відповідав роботодавець.

Ольга Федченко наголошує, відтепер субсидія призначатиметься на рік, а не на опалювальний сезон, як це було раніше. Цього разу також не враховуватимуть майновий стан сім’ї: наявність автомобілів, квартир чи будинків. Утім протягом року до нарахування субсидії члени родини не мають купувати щось дорожче 50 тисяч гривень.   

Якщо дорогі придбання все-таки були, або є зайва житлова площа, ці випадки розглядатимуться на спеціальній комісії, повідомила Ольга Федченко

З 1 жовтня для призначення субсидій діють нові норми житлової площі та обсяги споживання води, світла і газу. 

Аби жильцям було легше самостійно розрахувати субсидію, в Україні розробили спеціальний веб-ресурс – електронний калькулятор http://www.kmu.gov.ua/control/calculator .

Тим, хто вже користується пільгою на житло, її нараховуватимуть автоматично. Треба буде лише сповіщати про зміни у складі сім’ї, або розмірі доходів. За приховування цієї інформації передбачений штраф, попереджає Ольга Федченко. 

Щоб отримати субсидію необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення за адресою – 4мікрорайон , буд.73. Або за телефоном 5-13-55. 

        {youtube}VoQfK-U_Uhk{/youtube}