Як вибрати адвоката

У наш час практично будь-якій дорослій людині хоч раз, але доводиться звернутися до адвоката. В основному причинами є конфліктні ситуації, цивільні спори, злочини різного виду та ін. Не кожна людина має свого особистого адвоката, з яким при необхідності може терміново зв’язатися. Тому вибір адвоката для багатьох громадян є досить-таки складним завданням. Існують кілька критеріїв, за які вам слід звернути увагу при виборі адвоката.
Перше на що варто звернути свою увагу – це на наявність статусу адвоката. Юрист називається адвокатом тільки в тому випадку, якщо отримав адвокатський статус в установленому законом порядку, тобто прийняв присягу адвоката і здав всі кваліфікаційні іспити. Кожен адвокат має свій номер у реєстрі адвокатської палати. Все реєстри розміщені у відкритому доступі в інтернеті. Якщо відомостей про даний адвоката ви не знайшли ні в одному реєстрі, то значить ви натрапили на шахрая або щось переплутали. У будь-якому випадку, вам краще утриматися від укладення угоди з даними людиною.
Кожен Адвокат у місті Київ зобов’язаний мати юридичну освіту, здобуту у ВНЗ з державною акредитацією, так як це є обов’язковою умовою для отримання адвокатського статусу. Про статус адвоката ви можете дізнатися в реєстрі, а ось про освіту вам навряд чи вдасться дізнатися все достовірно, тому як деякі схильні перебільшувати свої заслуги. Тому вони можуть часто приписувати собі різні наукові ступені, яких не існує. В даному випадку вам залишається тільки шукати інформацію в інтернеті, розпитати самого адвоката і якщо ви сумніваєтеся, що він говорить вам правду, можете попросити його надати диплом та документи, які підтверджують наявність тієї чи іншої наукового ступеня.
Загострити свою увагу на стаж роботи. Тут враховуйте як стаж за юридичною спеціальністю, так і стаж адвокатської діяльності. Чим довше стаж, тим більше досвід обраного адвоката. Відповідно, послуги він повинен надавати більш якісно.
Дивіться на наявність різної інформації і статей про вашому адвоката в інтернеті. Перегляньте всі статті про його виграних і програних справах. Зверніться в засоби масової інформації. Перегляньте всі скарги і висловлювання колишніх клієнтів даного адвоката.
І нарешті, зверніть увагу на його популярність.