Екскурсії по Україні

Україна – це країна, яка пропонує можливості недорогого і разом з тим захоплюючого відпочинку. І приваблюють сюди не тільки курорти півострова Крим, а й інші міста, які цікаві своєю культурою, історією пам’ятками. Екскурсії в Україні – один з кращих способів провести час.
Можна оглядати міста і вибиратися на природу, займатися культурним або активним відпочинком.
Необхідно відзначити, що ціни на екскурсії в Україні, як і на відпочинок у цій країні, досить низькі, що дозволяє побачити набагато більше і зробити розважальну програму більш насиченою. Залежно від того, в якому місті ви зупинилися, будуть відрізнятися і пропоновані екскурсії. Розповімо про деякі тури і екскурсії по Україні.

Київ

Київ – столиця і найбільше місто держави. Тут красива природа і цікава архітектура, а екскурсії в Києві допоможуть вам познайомитися і з тим, і з іншим.
Почати своє знайомство з містом краще всього з оглядової екскурсії по столиці України. Ваш шлях пройде повз храмів – Андріївської церкви, Володимирського, Софійського, Михайлівського соборів і, звичайно ж, Києво-Печерської лаври. Ви оглянете Золоті ворота, Будинок удови, що плаче, Річковий вокзал, фонтан «Самсон», Гостинний двір і інші визначні пам’ятки столиці України. Орієнтовна вартість екскурсії – 50 гривень.
Києво-Печерська лавра заслуговує того, щоб приділити їй окрему увагу. Цей монастир був заснований ще в XI столітті і змінював свій вигляд протягом століть. Більшість будівель храмового комплексу були споруджені в XVII-XVIII століттях в бароковому стилі. Вам належить познайомитися з архітектурою і духовну складову, оглянути дзвіниці, купола, внутрішні приміщення. Ця подорож – одна з найбільш затребуваних екскурсій України.

Одеса

Одеса розташована на чорноморському узбережжі України, що, безсумнівно, є важливим фактором її популярності серед туристів. Але ще більше сюди приваблює унікальна культура і самі жителі. Тут можна побувати на знаменитому Привозі, відправитися на екскурсії по Одесі.
Дуже цікавий маршрут являє собою подорож по одеським катакомбах. Це лабіринти загальною протяжністю 2,5 тисячі кілометрів. Партизани уриває в цих тунелях в роки Другої світової війни. В даний час тут збереглося безліч написів і різних предметів, серед яких радянський прапор, посуд, старе радіо каски та ін. В цих катакомбах слов’яни в минулі часи добували черепашник, і під час екскурсії ви зможете оглянути збережені каменоломні. Ціна такої подорожі залежить від кількості учасників. Індивідуальна програма обійдеться в 300 гривень.

Харків

Харків є другим містом України за площею, головним науковим центром країни. Сюди приїжджають, щоб познайомитися з історією і культурою, влітку можливі пляжні розваги, так як в межах міста протікає безліч річок. Екскурсії в Харкові – це кращий варіант провести час відпочинку.
Екскурсії в Україні можуть бути і тематичними, одна з них передбачає знайомство зі значущими храмами Харкова. Ви відвідаєте Покровський чоловічий монастир, на території якого розташовані Озерянська церква і Покровський собор – цікаві старовинні будівлі. Однією з головних визначних пам’яток міста вважається Благовіщенський кафедральний собор. В рамках екскурсії Ви оглянете храм Успіння Пресвятої Богородиці Трьохсвятительську церкву, храм 2000-річчя Різдва Христового, харківську хоральну синагогу і ін.

Дніпропетровськ

Як зрозуміло з назви, Дніпропетровськ стоїть на річці Дніпро. Відпочинок в цьому важливому промисловому і економічному центрі України привертає широким спектром розваг, які припадуть до душі і дітям, і дорослим.
Однією з найбільш популярних екскурсій в Дніпропетровську є прогулянка по Дніпру, яка включає і автобусну частина. Ви познайомитеся з визначними пам’ятками міста, до числа яких належать Преображенський собор, історичний музей, Потьомкінський палац та ін. Після цього ви вирушите в круїз по Дніпру, насолодитеся мальовничими краєвидами, дізнаєтеся багато цікавого про плаваючий фонтан, мостах. Ціна екскурсії – близько 100 гривень. Дітям надаються знижки.

Запоріжжя

Запоріжжя, також розташоване на Дніпрі, – це батьківщина козацтва в Україні. Саме тут, на острові Хортиця, знаходилася знаменита Запорозька січ. Сюди приїжджають поціновувачі культурного і активного відпочинку, а для того, щоб час не минувся дарма, обов’язково рушайте на екскурсії по Запоріжжю.
Цікавим розвагою в Україні, і, зокрема, в Запоріжжі, є кінні прогулянки. Ви можете вибрати будь-який маршрут, самі скласти програму. Інструктор буде стежити за вашою безпекою, а якщо ви опинилися в сідлі в перший раз, то вас обов’язково навчать. Середня вартість подорожі – 300 гривень.

 

 

 

________________

На правах рекламы