Понад 7,0 млн. грн. сплатили до бюджету Лозівщини спрощенці

«За перше півріччя поточного року понад 7,0 млн.грн. отримав бюджет Лозівщини від сплати єдиного податку суб’єктами господарювання, які працюють на спрощеній системі оподаткування» – повідомив представникам місцевих ЗМІ начальник Лозівської ОДПІ В.Тетянчук. 

Левова частка цієї суми надійшла від спрощенців-фізосіб. Від приватних підприємців бюджет міста отримав більше 5,6 млн. грн. Це на 1,5 млн.грн. більше надходжень минулого року. За перше півріччя 2012 року до бюджету було перераховано 4,1 млн. гривень.

Юридичні особи сплатили 1,4 млн. грн. податку. Бюджет отримав додаткових 606,1 тис. грн. порівняно з минулим роком.

Позитивну динаміку у надходженнях пов’язано із підвищенням якості податкового сервісу для платників податків та покращенням податкового супроводу діяльності суб’єктів господарювання.

Кількість підприємців, які працюють на спрощеній системі оподаткування продовжує зростати. Позитивну динаміку кількості платників, які обрали спрощену систему оподаткування, фахівці пояснюють реалізацією низки заходів щодо лібералізації податкової політики стосовно малого та середнього бізнесу.

На обліку у Лозівській ОДПІ, на початок III кварталу на спрощеній системі перебуває 2761 фізичних та 165 юридичних осіб.

В.Тетянчук нагадав присутнім, що 2013 рік приніс платникам єдиного податку ряд позитивних новацій. Так, зокрема, для платників 5-ої групи зменшено ставки єдиного податку з 10% та 7 % до 7% та 5% відповідно, а для 2-ої групи – введено подання звітності раз на рік, а не щоквартально.

Спрощенці також мають можливість подавати заяви про перехід на спрощену систему оподаткування в електронному вигляді, до того ж за власним рішенням протягом року вони мають змогу змінювати групу або ставку податку.

Крім того, незабаром підприємці зможуть вести книгу обліку доходів та витрат в електронному вигляді. Маючи електронний ключ, платники зможуть автоматично заповнювати на підставі даних книги податкову звітність та направляти її в режимі он-лайн до податкового органу.

Наприкінці зустрічі начальник Лозівської ОДПІ повідомив представникам мас-медіа, що перелік послуг для платників податків, які надаються Лозівською ОДПІ розширено – почав діяти Центр сертифікації ключів електронного підпису документів. У центрі обслуговування платників податків безкоштовно видаються ключі та програмне забезпечення для формування звітів. .

Безперечно, робота Центру сертифікації ключів при Лозівській ОДПІ дозволить значно збільшити кількість бажаючих долучитись до сучасних технологій та використати усі можливості Інтернету.