Загальна сума зареєстрованих підприємцями податкових накладних в Єдиному реєстрі склала 283,5 млрд. гривень

За І півріччя поточного року реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснили 113,1 тис. платників.

Загальна сума зареєстрованих підприємцями податкових накладних

в Єдиному реєстрі склала 283,5 млрд. гривень

За І півріччя поточного року реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних здійснили 113,1 тис. платників. Вони зареєстрували понад 29 млн. податкових накладних на загальну суму майже 283,5 млрд. гривень.

Обмін електронними версіями документів позбавляє підприємства від зайвої „паперової” бюрократії. Крім того, реєстрація накладної в Єдиному реєстрі є своєрідним захистом платника від нечесних контрагентів. Щомісяця за запитами як продавців, так і покупців Міндоходів направляє понад 380 тис. виписок з Єдиного реєстру.

Нагадаємо, що обов’язкова реєстрація податкових накладних у Єдиному реєстрі платниками ПДВ – продавцями  запроваджена з 1 січня 2011 року.

Для зручності платників реєстрація водилася поетапно, спочатку реєструвалися документи, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становила понад 1 мільйон гривень. З 1 квітня 2011 року  –  понад 500 тисяч гривень; з 1 липня 2011 року – понад 100 тисяч гривень та з 1 січня 2012 року  – понад 10 тисяч гривень.