Про превентивні дії

Спочатку вони заарештували Юлю (я – не симпатик, важливий сам факт). Тепер за кордоном начебто затримали Авакова (цей мені більше подобався). І тепер стає цікаво: чи не варто нашому Сергієві Кобі заздалегідь попросити десь у нейтральних країнах політичного притулку?..

 

З Юлею Володимирівною усе більш-менш зрозуміло: вона мала у руках велику владу. Яким чином вона нею не розпорядилася б, політичні опоненти завжди мали можливість звинуватити її у державній зраді. Як згодом, цілком ймовірно, можна буде звинуватити їх. За той же процес над Тимошенко.

Арсен Аваков – сміливий дядько, що, на свою біду, хизувався італійською засмагою. Теж займав серйозну посаду. Багато виступав, багато говорив – часто-густо більше, ніж було варто, як тепер показує практика. Його попередників, інших губернаторів Харківщини, серед людей звинувачують у не менш серйозних економічних злочинах, ніж незаконне виділення землі (послухайте по селах або тихо постійте у владних кулуарах), однак нікого у розшук не оголошували. Тим більше у міжнародний.

Тимошенко вже сидить, Аваков (якщо довезуть з Італії), мабуть, теж сидітиме.

Зважаючи на те, що арешти батьківщинівців ідуть по низхідній, де гарантія, що чисті руки людей з холодним розумом і полум’яними серцями не дійдуть до рівня районних партлідерів? Ось сиджу зранку і думаю: наче наш Сергій Коба і не був особливо при владі (якщо не рахувати депутатства у міськраді, причому у меншості), але хтозна. Може, йому таки варто підготувати шляхи відступу?

Я не знаю, чи винні Юлія Тимошенко та Арсен Аваков у тому, у чому їх звинувачують. І підозрюю, ніколи не дізнаюся. Мені хотілося б вірити, що усе, що відбувається, – це правосуддя. Але поки воно більше нагадує політичне гоніння. Можливо, все тому, що мої колеги не надто переконливо передають широкому загалу зміст аргументів звинувачення. Журналісти погані – у цьому річ?