Головні тренди в дизайні нігтів

Декор нігтів – це справжнє мистецтво, яке дозволяє створювати справжні шедеври у зменшеному вигляді. Деякі майстри навіть малюють на нігтьових пластинах портрети відомих людей. Сучасні лаки та інші засоби дозволяють розробити будь-який дизайн. Вони пропонують велику кількість кольорів, а також незвичайні текстури.

Матові покриття, гладкі металеві лаки, магнітні засоби для створення «космічних» узорів – усе це стало доступним і зручним. Дизайн нігтів стає все більш різноманітним та незвичайним. У новому сезоні стилісти радять звернути увагу на екстравагантні тренди. Вони буквально захопили світ моди та дизайну. Про основні тенденції варто поговорити детальніше.

манікюр

Тренд 1. Рослинні мотиви в дизайні нігтів

Рослинні мотиви – це вже практично класика у сфері дизайну нігтів. Такі малюнки дозволяють підкреслити ніжність жіночих рук, їх красу та витонченість. В новому сезоні варто звернути увагу на такі рішення:

  • Тропічна тематика. Яскраві тропіки – чудове рішення для насиченого літа. Майстри створюю на нігтях дивовижні малюнки. Це може бути соковите листя, пальми, екзотичні квіти, тощо. Тропічні мотиви можуть прикрашати усі нігті або ж лише кілька. Існує безліч варіацій цієї теми.
  • Квіти бавовни. Бавовняні квіти стали справжнім трендом не лише в дизайні інтер’єрів та флористиці. Їхнє зображення активно використовується для декору нігтів. Ніжний цвіт виглядає лаконічно та стильно.
  • Скандинавські узори. Скандинавські квіти можуть стати чудовим варіантом для літа. На нігтях зображають не лише знамениті синьо-білі орнаменти. Майстри малюють яскраві квіти в скандинавському стилі з різних епох та стилів.
  • Тонкі розписи у вигляді польових рослин. На нігтьових пластинах з’являються малюнки у вигляді польових квітів, лаконічних гілочок з листям, кульбабок і т.д. Такий манікюр дарує чудовий настрій. Він підходить і для свята, і для кожного дня.

В тренді залишається абстрактне виконання рослинних мотивів. Вони з’являються у вигляді геометричних фігур, ліній, етнічних орнаментів. Дизайнерські варіації на цю тему користуються великою популярністю.

манікюр

Тренд 2. Дорогоцінні метали на нігтях

Металічні текстури використовуються у манікюрі дуже активно. Вони можуть мати різні відтінки та текстури. Позолота на нігтях створюються за допомогою спеціального покриття, великої кількості золотистих блискіток чи гліттеру. Того ж ефекту можна досягти при створенні срібного декору.

Дорогоцінні метали в дизайні манікюру зазвичай використовуються в таких варіантах:

  • Повне покриття усіх нігтів чи кількох.
  • Створення ефекту фольги.
  • Французький манікюр з металевим кінчиком.
  • Трендові рамки на матових поверхнях.
  • Манікюр від Діор з металевими відтінками «півмісяця». Класичний манікюр від Діор – це поєднання чорної основи та золотого глянцевого покриття на «півмісяці».
  • Створення малюнків та розписів з використанням «металевих» лаків.

Гель-лаки з металевими кольорами випускають сьогодні практично усі відомі виробники. Вони користуються великою популярністю, оскільки дозволяють створити дизайн для будь-якої події.

манікюр

Тренд 3. Малюнки на прозорому тлі

Один із найбільш актуальних та цікавих трендів – малюнки на прозорому тлі. На ніготь наносять прозору основу або ж лак із ледь помітним рожевим відтінком. Далій майстер малює акуратний мінімалістичний малюнок. У більшості випадків колір для узорів – чорний. Також може використовуватися білий чи монохромне поєднання.

Зазвичай малюнок наносять тонкими лініями, які утворюють різні геометричні фігури, рослинні орнаменти, тощо. Іноді для декору можуть використати блискітки чи стрази. Такі ледь помітні малюнки можуть наносити і на французький манікюр.

Тренд 4. Надписи на нігтях

Надписи в манікюрі чимось нагадують татуювання. Майстри можуть створювати на одній нігтьовій пластині цілі речення, а не лише слова. Головною прикрасою стає обраний шрифт. Іноді він настільки абстрактний, що важко розібрати текст.

Надписи можуть бути доповнені блискітками, малюнками квітів та рослин. Кольори також можуть бути різними. До прикладу, часто чорний колір тексту поєднують із ніжно-рожевим відтінком основи. У більшості випадків надписи мають темні кольори.

Такий манікюр чудово гармонує з матовими покриттями. Його також поєднують з розписами у вигляді геометричних фігур, етнічних орнаментів, тощо. Надписи можуть покривати умі нігті, або ж лише один. Все залежить від дизайну та бажання клієнтів.

манікюр

Модні кольори в манікюрі

У новому сезоні варто звернути увагу на темні та чисті кольори. Це можуть бути глибокі відтінки зеленого, синього, червоного. В моді лишається коричневий та різні його варіанти.

Також трендовими будуть світлі пастельні відтінки. Це можуть бути світлі тони рожевого, блакитного, зеленого, жовтого. Яскраві насичені кольори активно використовуються для створення розписів та декору, але як основна палітра вони зустрічаються все рідше.