Можливості та користь кліматичної техніки

Кліматичні пристрої користуються досить великою популярністю. Вони створюють затишок у домі чи офісі. Але перш, ніж купувати їх, необхідно ознайомитись з можливостями та перевагами, які вони нададуть. В цій статті мова буде йти про настінні кондиціонери, осушувачі повітря та теплові завіси.

Переваги осушувача повітря

Насамперед потрібно розуміти, що це пристрій, за допомогою якого відбувається зменшення рівня вологості у повітрі в приміщенні. Але що зміниться, якщо його поставити у кімнату?

  1. Попередження можливих хвороб. Справа в тому, що вологе повітря створює сприятливі умови для розбитку бактерій та цвілі. Як наслідок і у дорослих, і у дітей, виникають респіраторні інфекції, бронхіт, головний біль, шлунковий розлад. Найшвидше сирий клімат впливає саме на дитячий стан здоров’я, адже у них менш стійкий імунітет.
  2. Запобігання розвитку алергії. За допомогою осушувача можна створити необхідні умови (приблизно 50% вологості), які зменшать прояви алергії (астма, кашель), і при цьому не будуть створювати сприятливе середовище для розмноження бактерій та цвілі.
  3. Запобігання псуванню кімнат у будинку. Цвілі та грибки добре розвиваються у ванній, це помітно на кахлі біля ванни та раковини, де осідає чорний наліт. В інших кімнатах вологе повітря впливає на стан меблів, стін та шпалер, техніки. Прискорюється розвиток корозії та іржі, як наслідок техніка підлягає частому ремонту або зовсім не виконує своїх функцій.

Осушувач повітря у м. Рівне можна знайти тут https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/osushuvachi. Крім цього є багато інших пристроїв, наприклад іонний очищувач повітря, які допоможуть створити комфортний клімат в оселі.

Різновиди кондиціонерів

Перш, ніж обрати, який кондиціонер купити в квартиру, необхідно визначитись як краще його підібрати.

Найпоширенішими вважаються настінні кондиціонери https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/kondicionery/nastinni. Вони складаються з двох частин: внутрішньої та зовнішньої. Внутрішня зазвичай встановлюється зверху стіни, зовнішня на вулиці. Це досить потужні пристрої, які можуть охолоджувати кімнату до 100 м2. За ціною теж достатньо доступні. Серед інших переваг є мало шумність, та великий обсяг додаткових функцій:

  • встановлення таймеру;
  • комфортність сну;
  • підтримання встановленого рівня температури;
  • очищення та іонізація повітря;
  • економії електроенергії;
  • вентиляції.

Підбор теплові завіси

Не так просто купити теплову завісу https://rivne-cond.rv.ua/uk/products/povitryani-zavisi, адже саме точно підібраний прилад принесе максимум користі.

Теплова завіса створює повітряну перешкоду між кімнатою та вулицею. Це дозволяє уникнути потраплянню холодного повітря (а влітку теплого), пилу, неприємного запаху ззовні.

Різновиди:

  1. Залежно від часу роботи: постійної або змінної дії.
  2. За напрямком потоку: вертикально знизу-вгору; вертикально зверху-вниз; горизонтально в одному напрямку; горизонтально в двосторонньому напрямку.
  3. Довжина. 800-1000 мм – вважається оптимальною. Потрібно врахувати, що правильно підібрана довжина є трошки довшою, за розмір отвору куди встановлюється. І якщо прохід дверей (вікна) ширше, за 2 м необхідно встановлювати декілька теплових завіс.