Працевлаштування в Любліні: особливості та найбільш розповсюджені вакансії

З кожним роком збільшується кількість людей, які виїжджають з України на заробітки до іноземних країн. Найчастіше українці виїздять на роботу до Польщі. Під час вибору міста для працевлаштування варто звернути увагу на Люблін.

Особливості роботи в Любліні

Оскільки багато поляків виїжджають до інших країн Європейського Союзу, тому є достатньо вільних робочих місць для працевлаштування українців. Люблін – не виключення, це місто – великий туристичний, промисловий та науковий центр Східної Польщі. Робота в Любліні має певні особливості:

  • розвинена промисловість, особливо машинобудування та автомобілебудування, харчова промисловість, металообробка, виробництво будівельних матеріалів;
  • процвітає туристична сфера, це пов’язано з багатою історією міста та історичним пам’яткам;
  • близьке розташування до кордону з Україною дозволить частіше повертатись до дому і менше часу витрачати в дорозі;
  • місто знаходиться на значній відстані від Варшави, а отже має нижчі ціни на оренду житла та продукти харчування.

Найбільш розповсюджені вакансії для українців

Робота в Любліні приваблює українців багатим вибором вакансій в різних сферах діяльності, сприятливими умовами праці, високим рівнем заробітної плати. Працевлаштування може бути сезонним або постійним. Основні напрямки працевлаштування для чоловіків:

  • сфера обслуговування будівель – сантехнік, електрик;
  • будівництво – арматурник, будівельник, токар, опалубник;
  • автомобілебудування – працівник виробничої лінії;
  • транспорту – водій, далекобійник.

Робота на фермі в Любліні, а також на заводах, фабриках, комбінатах підходить для чоловіків та жінок, сімейних пар. На виробництво наймають пакувальників, маркувальників, вантажників, різноробочих, робітників конвеєру. В сільському господарстві робітники займаються вирощуванням та збиранням урожаю, грибів; вирощуванням худоби.

Робота в Любліні для дівчат та жінок найбільш розповсюджена в сферах торгівлі, краси, громадського харчування, готельно-ресторанній справі. Така праця приносить непоганий заробіток. Але варто враховувати, що робота в Польщі покоївкою, перукарем, офіціанткою зобов’язує спілкуватись з клієнтами польською мовою, тому кандидаткам потрібно добре володіти розмовною польською мовою.

Основні вимоги до робітників з України в Любліні

Залежно від майбутньої посади, змінюються вимоги до освіти, досвіду, знання мови. Кандидати на роботу високого рівня за фахом мають підтвердити свою освіту, та скласти іспит з польською мови. До працівників, яких винаймають без досвіду та освіти – вимоги значно менші. Але для всіх кандидатів є спільні вимоги: стан здоров’я (його підтверджують медичним оглядом), відсутність шкідливих звичок, порядність, відповідальність.