Представники міжнародної організації Юкрейн Фокус пропонують співпрацю Лозовій

IMG 7705

Секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір та начальник Управління економіки Сергій Гранкін в режимі зум-конференції сьогодні, 4 квітня, зустрілися з представником Юкрейн Фокус Олександром Решетковим. Обговорили можливі напрямки співпраці у відновленні об’єктів пошкоджених ракетними ударами, облаштування бомбосховищ, розвитку бізнесу для молоді.

Зустріч організована за підтримки активної молоді міста Лозова – Дениса Ганжі та Євгена Петрова, які також взяли участь в обговоренні та у подальшому сприятимуть співпраці міжнародної організації та керівництва Лозівської громади.

Олександр Решетков поінформував, що наразі у рамках програми в Україні здійснюється співпраця з містами, які постраждали від російської агресії.

Секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір розповів, що у Лозовій у наслідок ракетних ударів постраждали Палац культури та ліцей № 8. Наразі у громаді відшукують можливості їх реконструкції та відбудови. Спілкуються у цьому напрямку з депутатами, обласною владою, виносять ці питання на державний рівень.

Також Юрій Кушнір відзначив, що нагальним для громади являється питання облаштування на відповідному рівні бомбосховищ у навчальних закладах. Тому така допомога стане дуже актуальної для Лозівської громади.

Поінформував про місця компактного проживання для внутрішньо-переміщених осіб, їх у Лозівській громаді 4. Об’єкти за підтримки міської влади, волонтерів, міжнародних організацій оснащені усім необхідним. Та є потреба в облаштуванні місць для внутрішньо-переміщених осіб в будівлях комунальної власності. На прикметі два поверхи в одному з гуртожитків. Місто вже має позитивний досвід у реалізації таких проєктів ще до повномасштабного вторгнення. Тоді приміщення для ВПО відремонтували та оснастили усім необхідним за підтримки Українського Фонду соціальних інвестицій та міської влади. Тут знаходили прихисток люди, які постраждали від російської агресії, починаючи з 2014 року. Й у 2022 році цей об’єкт став найбільш підготовленим для приймання внутрішньо-переміщених осіб.

Секретар Лозівської міської ради зауважив, що Лозівська громада має великий досвід співпраці з міжнародними організаціями. Не зважаючи на те, що у країні триває війна Лозівська громада не стоїть на місці й відшукує партнерів для співпраці задля розвитку й відбудови.

Більш детально напрямки співпраці обговорять під час зустрічі в Лозовій. Делегація від міжнародної організації Юкрейн Фокус наприкінці квітня – початку травня завітає до міста.

–>

Джерело: Лозівська міська рада