У Лозівській тергромаді відзначили День єднання

З цієї нагоди сьогодні, 16 лютого, біля будівлі Лозівської міської ради під звуки Гімну урочисто підняли Державний Прапор України.

Право підняти синьо-жовтий стяг надали людині, яка у своєму житті була під кулями і градами, людині, яка бачила смерть побратимів та народження нового життя.  Людині, відзначеній нагородами Президента України: Медаллю «За військову службу Україні», Медаллю «Захиснику вітчизни», Кавалеру ордена «За мужність» ІІІ ступеня. Ветерану антитерористичної операції, ветерану Збройних Сил України, старості Орільського старостинського округу Сергію Морозу.

Україна вже втретє відзначає День єднання. Це свято 2022 року запровадив своїм Указом Президент України Володимир Зеленський. Головною метою було продемонструвати єдність українського народу на тлі зростання загрози повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Сьогодні свято набуло особливого значення. Адже зовнішні і внутрішні виклики, що постали перед нашою країною, вимагають від кожного консолідації, відповідальності, стійкості.  І лише об’єднавшись разом українці зможуть все здолати, вистояти і перемогти.