Лозівська громада проситиме Лозівську РДА передати приміські маршрути

24 main v1589458779Лозівська громада аналізує пасажирські перевезення в округах та розробляє маршрути. На засіданні виконкому 23 березня перший заступник міського голови Олександр Жидков попросив старост надавати пропозиції до Управління економіки. Як пояснив керівник, міська рада проситиме райдержадміністрацію передати приміські маршрути.

За Законом України «Про автомобільний транспорт» Лозівська громада не може оголошувати конкурси на перевезення в старостинських округах. Олександр Жидков розповів, з утворення Лозівської громади у 2018 році міська рада неодноразово зверталася до законотворців, щоб внесли відповідні зміни та дозволили громадам самим регулювати перевезення.

«Громада вже одна, а маршрути досі діляться на міські та районні. Прошу старост надавати пропозиції, щоб вони були економічно обґрунтованими. Ми зараз пакетуємо маршрути – прибуткові поєднуємо з неприбуковими, щоб перевізники всі обслуговували. Далі звертатимемося до державної районної адміністрації», – сказав Олександр Жидков.

Посадовець розповів, що у міській раді знайшли вихід із ситуації – нормативно-правовий акт Кабміну, який дозволяє громадам регулювати приміські перевезення. Цією можливістю і планує скористатися громада. Результати конкурсів, які проводила РДА, у випадку передачі маршрутів не скасовуватимуть. Лозівська громада зможе оголосити свої конкурси лише після закінчення терміну дії чинних договорів. Наразі – до прийняття приміських маршрутів – міська рада може лише звертатися до Лозівської РДА та просити врегульовувати проблеми з перевезеннями в округах, а також впливати на перевізників через міські маршрути.

Виконавчий комітет 23 березня не погодив ФОП Непочатовій Н.В. подовження договору до 5 років на маршрути «6-й мікрорайон – Центральний ринок» та «Центральний ринок – Центральний ринок (Кільце 3)». Одна з основних причин – відмова від приміських маршрутів. На початку березня перевізник достроково розірвав договори з РДА на маршрути: «Лозова-Привілля», «Лозова-Зелений гай», «Лозова-Новоселівка», «Лозова-Артільне». Останній маршрут перевізник відновив, інші –підприємці обслуговують за тимчасовими договорами. За інформацією начальника Управління економіки Сергія Гранкіна, ФОП Нерочатова Н.В. з відхиленнями від умов договору обслуговує й інші приміські маршрути: «Лозова-Плисове», «Лозова-Тихопілля» та «Лозова-Смирнівка».

Джерело: Лозівська міська рада