У Лозівській тергромаді висаджують дерева та кущі

01

Загалом по місту та тергромаді цього року планують висадити 1500 молодих саджанців. На виконання природоохоронної програми на озеленення Лозівської тергромади у міському бюджеті передбачено майже 500 тисяч гривень. Наразі Управлінням житлово-комунального господарства проведено тендерні процедури з закупівлі дерев та кущів на 270 тисяч. Закупили дуби червоні, різні види ялівцю, пухироплідник, декоративні кущі вейгели, кущі спіреї японської та білої, сосну гірську, липу дрібну та берези. У подальшому тендери проведуть на закупівлю квітів.

На цьому тижні по місту висадили 120 дерев. По вулицях: Слобожанській, Михайла Грушевського, Привокзальній, по проспекту Перемоги та біля муралу пам’яті Героїв Сергію Моторному (загиблому в Афганістані) та Олександру Лавренку (Герою України, який загинув, захищаючи незалежність держави на сході України).

Також озеленювачі пересаджують дерева та кущі, які загинули. Замінили пошкоджені ялівці по проспекту Перемоги. Пересадили 30 дубів червоних по вулиці Слобожанській (так звана дамба). Минулого року невідомі зламали чотири молоді деревця, ще декілька були пошкоджені у наслідок горіння трави. Алею з червоних дубів по вулиці Слобожанській висадили до 150-річчя Лозової у 2019 році.

800 дерев та кущів передали для висадки у старостинські округи.

Озеленювачі просять містян берегти молоді деревця від пошкоджень, власників собак не вигулювати тварин поряд з деревами, від так званих «міток» рослини усихають.

–>

Джерело: Лозівська міська рада